Ik ben Monique Roerdink- van Dugteren, geboren in 1963 in Warmond. Ik ben sinds 1985 getrouwd met Henk en samen hebben wij vier volwassen kinderen. Ik ben tevens trotse oma. Mijn gezin is het belangrijkste in mijn leven, waar ik al mijn tijd en energie in gestoken heb en nog steeds doe.

Ik teken en schilder al vanaf dat ik heel klein was. Ik tekende toen veel Walt Disney figuren na en vergrootte deze uit. Gewoon door goed te kijken maakte ik grote tekeningen en leerde zo mijn schildersoog goed te ontwikkelen. In de jaren die volgden probeerde ik nieuwe technieken uit, zoals aquarelleren en schilderen met acrylverf. Door tijdgebrek moest ik toch vaak mijn werk laten liggen.

Toen ik op mijn 43e levensjaar ernstig ziek werd, was daar het moment om me weer meer bezig te gaan houden met mijn grote passie, namelijk het schilderen. Mijn kinderen waren ondertussen ook al bijna volwassen. Ik ben op cursus gegaan bij Jofke van Loon van
Studio Xplo, waar ik leerde om 'los te laten' en te schilderen wat er in mij op komt. Mijn eigen stijl werd zo een feit. Natuurlijk blijft het tekenen met potlood ook altijd fijn om te doen. Maar met acrylverf kan ik me erg goed uitleven. Zowel realistisch als modern. Ik merkte in mijn eerste expositie dat mijn kunst gewaardeerd werd door andere mensen. Er hangen in vele huizen al een stukje van 'mij' aan de muur, waar ik dan ook zeer trots op ben.

Natuurlijk zijn er ook mensen die graag iets willen waar ze inspraak op hebben, zoals bijvoorbeeld kleuren. Dit is ook altijd mogelijk.Mijn schilderijen maak ik met goede kwaliteit verf van het merk
Talens. Waardoor de kleur goed blijft in de tijd.

Bent u geïnteresseerd in een van mijn werken? Neem dan contact met mij op. Ik sta u graag te woord.

Met vriendelijke groet,
Monique Roerdink